Natuurlijk kunnen wij bij Smit & Partners uw aangifte inkomstenbelasting voor u regelen. Deze aangifte moet uiterlijk 1 mei 2019 bij de Belastingdienst binnen zijn. Wacht er dus niet te lang mee!

Opletten bij deze aftrekposten

Mogelijk heeft u kosten gemaakt die in aftrek genomen kunnen worden in de aangifte. Wij helpen u graag bij de belastingaangifte en zetten een paar tips om mogelijke aftrekposten optimaal te benutten bij de aangifte inkomstenbelasting voor u op een rij:

• Sommige zorgkosten mogen in de aangifte worden afgetrokken.
• Bij aankoop van een nieuw huis zijn er diverse, eenmalige aftrekposten.
• Giften aan het goede doel.

Aan iedere tip kleven wat ‘mitsen en maren’ waar wij u graag bij helpen.

Specifieke zorgkosten

Zo kunnen alleen specifieke zorgkosten in de aangifte worden verwerkt. Dit is alleen het geval als deze kosten niet in uw eigen risico vallen, en niet vergoed worden door uw zorgverzekeraar. Daarnaast is er nog, afhankelijk van uw inkomen, een drempel die moet worden overgeschreden om de zorgkosten in aftrek te mogen nemen. Wanneer dit het geval is, mogen de werkelijke reiskosten naar de dokter, bijvoorbeeld als aftrekpost worden opgevoerd.

Nieuw huis

Heeft u een nieuw huis gekocht in het jaar waarover u aangifte inkomstenbelasting doet? Dan gelden er verschillende eenmalige aftrekposten, zoals voor de kosten voor het verkrijgen van de hypotheek, de kosten van de taxatie van de woning en de kosten voor het aanvragen van een Nationale Hypotheek Garantie. Er zijn nog meer eenmalige kosten om af te trekken, maar ook uitzonderingen zoals voor makelaarscourtages en notariskosten. Kortom, bij de aangifte inkomstenbelasting is het goed opletten bij ‘Hypotheken en andere schulden’.

Gift aan goed doel

Geeft u giften aan het goede doel? Heel fijn! Er is echter wel een giftendrempel en vaak is het ook nog eens verstandiger om giften in 1x te schenken in plaats van over twee jaar te trekken. Een medewerker van ons accountantskantoor legt u graag meer uit hoe u meer aftrek uit giften voor het goede doel kunt halen.

Wilt u meer tips van Smit & Partners lezen? Klik dan op onze ‘eindejaarstips’.