S&P Sportief

Sporten werkt verbindend

Sportief kantoor

Thijs Smit weet het nog goed toen hij in 2009 voor het eerst, met één team, over de finish kwam bij de Dam tot Damloop. “Na de eerste keer met medewerkers en zakelijke relaties de tien Engelse Mijl te hebben afgelegd, was het voor mij duidelijk dat het niet alleen gezond is om met sportvrienden hard te lopen, maar juist ook dat sporten verbroederd. Dat vinden wij belangrijk.”
Een traditie was in gang gezet en sindsdien starten er meerdere sportieve S&P teams bij de Dam tot Damloop. Het hardlopen gaat Thijs goed af, want hij heeft de marathon van Parijs (2016), Valencia (2017) en New York (2019) gelopen. Daarnaast zet het accountantskantoor zich actief en op sportieve wijze in voor het goede doel: de Roparun. In 2022 loopt ons team Keep on Running weer de Roparun.

Sporten voor het goede doel

Wij doen de Roparun in Nederland 2022

We gaan er nog een keer voor! De Roparun. In 2022 wordt dit sportieve evenement voor het goede doel volledig in Nederland afgelegd. Met net zoveel uitdaging als tijdens onze eerste run in 2018. Toen volbracht ons team 130 Smit & Partners Keep on Running de ‘run op het leven’ van Parijs naar Rotterdam, zoals de route oorspronkelijk is. Deze estafetteloop is niet alleen een sportieve uitdaging, met de Roparun zamelen we geld in voor het goede doel: mensen met kanker. Van 4 t/m 6 juni 2022 leggen wij hardlopend de zuidelijke route door Nederland af. We starten op vliegveld Twenthe en na zo’n 550 kilometer, verdeeld over drie dagen en twee nachten, finishen we op de Coolsingel in Rotterdam! Met dit ‘avontuur voor het leven’ vragen wij als sportief team aandacht voor de goede doelen van Stichting Roparun. Het geld dat wordt opgehaald tijdens de Roparun wordt door het bestuur Palliatieve Zorg toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten voor mensen met kanker. Support ons team 130 Keep on Running door donatie, sponsoring en wees vooral ook welkom langs de route. We houden je op de hoogte via Facebook en Instagram @keeponrunning130. Doneren kan ook rechtstreeks via onderstaande link.

Het motto: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.”

Ons Roparun-team

Keep on Running in 2022

Dat ons accountantskantoor in Heiloo sportief is, mag duidelijk zijn. Ons motto: “Sporten is gezond en verbindt. Dat vinden wij belangrijk.” Vandaar dat Smit & Partners één van de hoofdsponsors is van het Roparun-team Keep on Running. Thijs: “Ik vind het mooi om te zien hoe een sportieve prestatie de verbinding tussen mensen kan zijn. Samen fit zijn, zowel fysiek als zakelijk gezien. We sponsoren het team Keep on Running omdat wij het naast een sportieve uitdaging ook belangrijk vinden om maatschappelijk bezig te zijn. Met de Roparun wordt geld ingezameld voor mensen met kanker en worden er diverse goede doelen in de palliatieve zorg gesteund.”

Sporten voor het goede doel

RoPaRun 2020 en 2018

In 2018 zijn wij met ons team Keep on Running de uitdaging aangegaan om van Parijs naar Rotterdam te hardlopen. Deze run heet de RoPaRun en is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer. De sportieve prestatie wordt in teamverband geleverd, om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Waarom zetten wij ons in voor de Roparun? Wij willen liefdadigheid – sportiviteit – zakelijkheid bundelen. Het geld wat wordt opgehaald tijdens het evenement wordt toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan de missie van Roparun: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.” De giften worden door Stichting Roparun over diverse fondsen verdeeld.

Samen sporten

Dam tot Damloop

In 2018 stonden we met maar liefst drie enthousiaste teams aan de start van de Dam tot Damloop in Amsterdam. Wij hebben voor de tiende keer deze sportieve topprestatie neergezet. Omdat cijfers natuurlijk een centrale rol bij ons spelen, zetten we wat cijfers op een rij: in totaal hebben we ruim 3.105 km afgelegd. En in die 10 jaar heeft het bedrijf uit Heiloo 193 finishes bij de Dam tot Damloop behaald. Wij blijven sportief doorgaan!

Teamlid en sponsor

Saskia en Thijs vertellen:

“Iedereen die ons een beetje kent weet dat de deur bij ons altijd open staat. Gezelligheid en sporten zijn daar erg belangrijk bij. Hoe mooi is het om mensen bij elkaar te brengen, samen actief te zijn, samen te werken aan het doel de Finish in Rotterdam en bovenal een prachtig bedrag op te halen voor het goede doel van de Roparun. Want helaas komt die rotziekte regelmatig te dichtbij. Natuurlijk zullen wij onderweg aan hun denken en lopen ze in gedachten met ons mee. In 2018 was Sas captain en Thijs loper. Dit jaar zijn wij beide runners en gaan we net als tijdens de New York Marathon hand in hand over de streep. Genietend van de finish, het event en bovenal de teamprestatie. Want Roparun doe je met elkaar! Wij zijn megatrots op elke topper in ons team. Leef het leven!"

Opgeven is geen optie!

Alpe d’HuZes

Ingmar Koot heeft in 2019 op de fiets zes keer de Franse Alpe d’Huez op getrapt. Dit alles onder het motto ‘opgeven is geen optie’. Het unieke, sportieve evenement Alpe d’HuZes, waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Samen met nog zo’n 5000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend is Ingmar met zijn team Reym Fit de uitdaging aangegaan om de 21 bochten naar de top te beklimmen. Ingmar: “Ons team Reym Fit, met 10 deelnemers, heeft het streefbedrag wel al binnen, maar we willen altijd meer ophalen voor het goede doel. Mijn individuele streefbedrag heb ik ook al, dankzij de vele vrienden en familie, en zakelijke sponsors. Smit & Partners Accountants en Fiscalisten steunt ons enorm, net als de Aalsmeerse Plantenhal, CiRopack, Andrevo, Peter Konijn BV, Hofmans Letselschade en Bouwmeesters. Daar ben ik heel blij mee!"